Bygg, produktion & transport


Nedan finner du en kort presentation av samtliga företag som anmält sig till Högvarv 2018 inom kategorin "Bygg, produktion & transport". 
Saknar du ett företag i listan? Mejla till naringsliv@mds.mdh.se eller skriv ett meddelande via fliken kontakt med dina önskemål så gör vi allt vi kan för att förverkliga dem. 

Abetong

På Abetong älskar vi betong och har under många år hunnit bygga upp en stor kunskap om fabrikstillverkade betongelement. Idag är vi ett av landets ledande företag. Hos oss kan du jobba som konstruktör, projektledare eller säljare inom något av våra tre marknadssegment; anläggning, hus och lantbruk. Vi omsätter drygt 1,3 miljarder, är ca 550 anställda på flera orter i Sverige och ingår i den tyska koncernen HeidelbergCement. Följ oss på Facebook eller LinkedIn om du vill veta mer om vad vi gör. Men framförallt: Välkommen till vår monter.
abetong.se

ASSA ABLOY

Låt oss öppna dörrarna för framtiden - tillsammans! Att arbeta för ASSA ABLOY innebär att du kommer att ingå i en dynamisk miljö och utveckla innovativa lösningar för att förbättra våra kunders liv. Som världsledande inom dörröppningslösningar använder vi den senaste tekniken för att öppna dörrar till evenemang, sjukhus, utbildning, hem, hotell, flygplatser och företag. Att arbeta på ASSA ABLOY innebär att vara en del av ett innovativt företag med många möjligheter då koncernen har verksamhet i över 70 länder, cirka 47 000 anställda och en omsättning på drygt 71 miljarder SEK.
assaabloy.com

Epiroc

EPIROC - ETT HELT NYTT FÖRETAG Epiroc är ett helt nybildat företag som under 2017 och 2018 stegvis kommer att separeras från Atlas Copco. Det är ett av Atlas Copcos affärsområden, Gruv- och bergbrytningsteknik, bestående av sju olika divisioner, som bildar det nya företaget Epiroc. Ett nytt namn och ett nytt varumärke kommer inte förändra det vi redan är bra på. Vi har en lång tradition och en världsledande position inom utveckling och tillverkning av produkter för gruvbrytning, infrastrukturprojekt och utvinning av naturresurser.
epiroc.com

JM Bygg

Verksamheten är fokuserad på nyproduktion av bostäder i attraktiva lägen med tyngdpunkt på expansiva storstadsområden och universitetsorter i Sverige, Norge och Finland. JMs största delmarknader är storstadsområdena Stockholm, Uppsala, Göteborg, Malmö/Lund och Oslo-området i Norge. Vår strategiska inriktning är tillväxtmarknader i Norden där vi skall vara ledande projektutvecklare av kvalitativa bostäder. JM ska i all verksamhet främja ett långsiktigt hållbarhetsarbete. Vi omsätter cirka 17 miljarder kronor och har 2 500 medarbetare.
jm.se

Kadesjös Ingenjörsbyrå

Kadesjös är ett heltäckande konsultföretag inom Bygg- och VVS sedan 1945. Vi har spetskompetens att utöver traditionella uppdrag driva industriella och processorienterade byggprojekt, både nationellt och internationellt. Vi ser erfarenhet, kunskap och modern teknik som framgångsfaktorer och arbetar aktivt med ständig utveckling av våra ca 60 medarbetare. En trivsam arbetsplats är en självklarhet för oss och vi tycker det är viktigt med nöjen och gemenskap både under och efter arbetstid. Följ vårt arbete på Kadesjös Ingenjörsbyrå på sociala medier!
kadesjos.se

Lindqvist Bygg

Lindqvist Bygg är ett specialistföretag inom stomkomplettering och anpassning/ROT. Vi är Kvalitets-, Miljö- och Arbetsmiljöcertifierade enligt BF9K. Certifieringen ger våra kunder rätt produkt med hög kvalitet och kräver ständig utveckling och förbättring av oss. Vi står för engagemang. Engagemang att utöver väl utförda projekt även ta ansvar för och vara del av samhällsutvecklingen. Vi engagerar oss bla för BRIS, Nepal och Hand in Hand. Ingen kan göra allt men alla ska göra något för en hållbar framtid. Vi söker dig som vill göra något extra av ditt engagemang. Välkommen till oss.
lindqvistbygg.se

NCC

NCC är ett av de ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen i Norden. NCC är verksamt inom hela värdekedjan när det gäller att skapa miljöer för arbete, boende och kommunikation. NCC utvecklar och bygger bostäder, kommersiella fastigheter, industrilokaler och offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. NCC erbjuder även insatsvaror för byggproduktion, såsom kross och asfalt, samt svarar för beläggning, drift och underhåll av vägar. NCC:s huvudsakliga verksamhet bedrivs i Norden. Vår vision är förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna.
ncc.se

Peab

Peab är ett bygg- och anläggningsföretag, vars främsta ledstjärna är total kvalitet i alla led av byggprocessen. Genom nytänkande, kombinerat med gedigen yrkesskicklighet, skall vi göra kundens intresse till vårt och därmed alltid bygga för framtiden
peab.se

Ramböll

Ramboll är Nordens ledande samhällsbyggare och erbjuder helhetslösningar inom marknadsområdena byggnader, transport, miljö, energi, olja & gas och management consulting. Ramboll Sverige med sina snart 2000 medarbetare är en del av Rambollkoncernen som har närmare 13 000 medarbetare på omkring 300 kontor världen över. Rambolls styrka ligger i att nyttja hela företagets kompetens till att skapa den bästa lösningen för kunden, oavsett projektets storlek. Vi strävar ständigt efter att skapa innovativa, inspirerande och hållbara lösningar som gör verklig skillnad. Följ våra ingenjörers arbete under #Engineeringforlife.
ramboll.se

Serneke

Byggsektorn står inför enorma utmaningar under de kommande åren, och det kommer inte duga att följa upptrampade stigar. Serneke är en nytänkande och expansiv koncern verksam inom projektutveckling, bygg, anläggning och fastighetsförvaltning. Vi består av många människor i olika åldrar, med varierande ursprung och erfarenheter. Men det finns en sak som knyter oss samman. Den orubbliga viljan att tillhöra och tillföra något nytt. Vi söker fler som tänker som oss. Vill du vara med på vår resa mot ett av världens 30 största entreprenadbolag år 2030?
serneke.se

Strängbetong

Strängbetong är Sveriges ledande stombyggnadsföretag och erbjuder byggherrar och entreprenörer på den svenska marknaden ett brett sortiment av funktionella stommar och vackra fasader. Med kapacitet, kompetens och erfarenhet – från idé till färdig stomme. Vi bygger allt från bostäder och kontor till parkeringshus, hallar och arenor. Våra projektteam, med ingenjörer, säljare, projektledare, platschefer mfl utvecklar varje projekt efter kundens önskemål och utifrån våra koncept.
strangbetong.se

Structor

Structor har på 10 år blivit ett av Sveriges ledande kunskapsföretag inom planering, projektering och genomförande av investeringar i bygg-, industri- och infrastrukturprojekt.  Structor består av specialistbolag med gemensamma värderingar. Vår tvärvetenskapliga kunskap gör att vi tillsammans kan verka för att lösningar optimeras ur både kvalitets-, teknik- och hållbarhetssynpunkt.  Sedan starten har vi med god lönsamhet vuxit med ca 30 medarbetare per år. Vår målsättning är att varje specialistbolag, på sin marknad och inom sitt område, ska bli ledande.
structor.se

Systemair

Systemair startade sin verksamhet 1974 med en banbrytande produktidé, den runda kanalfläkten. Systemair har verksamhet i 50 länder, ca 5 200 anställda och omsätter 6,9 miljarder. Det svenska bolaget, Systemair Sverige AB, har sitt huvudkontor i Skinnskatteberg där vi har tillverkning och ett nybyggt, modernt tekniskt centrum. Vi har också säljkontor i nio städer. Vi har ca 500 anställda och en omsättning på ca 900 MSEK. Systemair erbjuder arbete för t.ex. tekniker, konstruktörer och ingenjörer men även intressanta arbeten inom försäljning, marknadsföring, ekonomi, logistik, HR och produktion.
systemair.se

Trimble Solutions

Tekla är Trimbles programvara för konstruktion, bygg- och anläggningsteknik som baseras på ett fritt flöde av information, byggbara modeller och samarbete. Det är människorna som gör skillnaden och Tekla tillhandahåller verktygen för att genomföra projekt runt om i världen, från bostäder och broar till fabriker och skyskrapor. Välfungerande kommunikation och minskat spill gör branschen mer hållbar och kostnadseffektiv, vilket förbättrar förutsättningarna för att nå goda resultat.
tekla.com

Tyréns

Tyréns är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad. I samspel med kunder och partners skapar vi hållbara lösningar inom stadsutveckling och infrastruktur. Vi har 2 200 medarbetare och verksamhet i Sverige, Danmark, England och Estland.
tyrens.se

WSP

WSP är ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag. Vi erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur och Miljö & Energi. WSP erbjuder allt från utredningar och analyser, mätningar och projektering till planering och ledning av projekt. Små som stora uppdrag, enkla och komplexa, korta och långa – gemensam är vår vilja att hitta optimala hållbara lösningar
wsp.com